Onze puppycursus is bedoeld voor puppen vanaf 8 weken oud. Wij raden u aan om zo vroeg mogelijk op cursus te gaan, omdat de puppen dan nog volop in de socialisatieperiode zitten. Ze treden de wereld dan nog van nature open en onbezorgd tegemoet en binnen die periode kan er al een belangrijke basis voor later worden gelegd.

Het klopt dat uw pup op dat moment nog niet alle inentingen heeft gehad, maar de kans dat uw pup ziek wordt op ons terrein is erg klein. Wij verlangen namelijk van alle cursisten dat de (oudere) honden ingeënt zijn en eventuele ontlasting op het veld wordt direct opgeruimd. Het is wel heel belangrijk dat u met uw, nog niet volledig ingeënte, pup de drukbezochte hondenuitlaatplaatsen voorlopig vermijdt.

Omdat wij veel waarde hechten aan een snelle start met de socialisatie, kunt u (mits er plaats is in de groep) iedere week instromen met uw pup. De puppycursus bestaat uit 8 lessen van circa 45 minuten. Na iedere les is er nog de mogelijkheid om vragen te stellen en/of onderwerpen te bespreken. Ten minste één van de lessen zal op een andere locatie plaatsvinden, bijvoorbeeld in het bos of op het dorp.

In deze cursus ligt de nadruk op socialisatie, opvoeding en natuurlijk de band tussen u en uw pup. We gaan uw pup socialiseren met andere honden en puppen, zowel aan de lijn als los. Uw hond leert om te gaan met allerlei prikkels, zoals vreemde mensen, geluiden en objecten. Beheersing komt ook aan bod, bijvoorbeeld het voorkomen van opspringen, rustig blijven liggen en het voorkomen van najaaggedrag (van fietsers, hardlopers). Verder kunt u verzorgingsoefeningen verwachten, het leren wandelen aan de lijn zonder te trekken, het leren komen op commando en het aanleren van de basiscommando’s als zit en af. Maar het allerbelangrijkste is dat wij uw hond gaan leren dat het leuk is om aandacht voor u te hebben en samen iets te ondernemen!