Na het behalen van het certificaat ‘basiscursus’ kunt u doorstromen naar de cursus gehoorzaamheid 1. Beheerst en sociaal gedrag blijft belangrijk, maar u heeft uw hond inmiddels al een goede basisopvoeding meegegeven. Tijdens deze cursus komen er dan ook wat meer trainingsoefeningen aan bod.

We gaan de basisoefeningen als zit en af nog verder uitbreiden. Daarnaast komen nieuwe oefeningen in beeld zoals het volgen, staan, voor-komen en aan de voet. Prikkels, zoals bewegende objecten en geluiden, worden daarbij ingezet als moeilijkheidsgraad.

In de puppycursus en basiscursus leren wij uw hond dat er prikkels zijn in de wereld en hoe ze daarmee om moeten gaan. In de gehoorzaamheid 1 leren wij uw hond vervolgens dat hij diezelfde prikkels moet negeren tijdens een oefening. Dat vergt een grote mate van zelfbeheersing van uw hond. Maar hoewel de oefeningen uitdagender worden, blijft de sfeer plezierig. Ook in deze cursus zullen we de honden namelijk weer lichamelijk en mentaal blijven stimuleren en leuke spelletjes gaan doen. Zo blijft leren leuk!