Na de puppycursus kunt u doorstromen naar de basiscursus. Puppen worden pubers, inclusief het bijbehorende (puberale) gedrag. Het is dus belangrijk dat u blijft investeren in de opvoeding van uw hond, want daar heeft u later ontzettend veel plezier van! De hond gaat zijn grenzen verkennen en hormonen kunnen gaan opspelen, maar wij leren u hoe u daarmee om moet gaan.

Deze cursus is ook zeer geschikt voor oudere honden (vanaf ca. 5 maanden) die nog niet eerder op cursus zijn geweest. De basiscursus bestaat uit 8 lessen van circa 45 minuten, waarvan minimaal één les op locatie (bijv. in het bos) wordt gegeven.

Net als bij de puppycursus ligt in deze cursus de nadruk op opvoeding, beheersing en de relatie tussen u en uw hond. De oefeningen uit de puppycursus komen weer voorbij en worden uitgebreid, zoals het wandelen aan de lijn zonder trekken, het komen op commando, zit (en blijven), af (en blijven). Verder blijven we investeren in ‘goede manieren’, zoals niet opspringen, rustig gedrag bij andere honden en/of mensen, het niet najagen van fietsers, joggers etc. Dit alles wordt weer gecombineerd met dingen die uw hond heel leuk vindt om te doen, zoals zoekspelletjes, apporteren en leuke oefeningen voor de motoriek van uw hond.